Algemene Voorwaarden

Reisvoorwaarden

Alle reizen worden uitgevoerd door World of Tanzania volgens de onderstaande voorwaarden.

Vanwege het type reizen dat wij aanbieden, hanteren we aangepaste voorwaarden met betrekking tot (aan)betalingen en annuleringskosten. De dagprogramma’s zijn gedetailleerd beschreven om u een goed inzicht te geven in de reisplanning. Er kunnen echter factoren zijn die de uitvoering beïnvloeden, zoals gewijzigde dienstregelingen, slechte wegen, ongunstig weer of technische problemen. In dergelijke gevallen behouden wij ons het recht voor om, voorafgaand aan of ter plaatse, wijzigingen aan te brengen in de route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies. Wij doen ons uiterste best om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te behouden. Eventuele extra kosten die voortkomen uit overmachtsituaties kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht een van de accommodaties onverwacht niet beschikbaar zijn, dan zorgen wij voor een gelijkwaardige alternatieve accommodatie. Voor excursies waarbij World of Tanzania niet betrokken is, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

Klantenservice

Voor vragen of problemen kunt u contact met ons opnemen via [e-mailadres] of telefonisch op [telefoonnummer]. Wij staan klaar om u te helpen.

 

Gezondheids- en veiligheidsinformatie

Wij adviseren reizigers om zich voorafgaand aan de reis te informeren over noodzakelijke vaccinaties en gezondheidsmaatregelen voor Tanzania. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts of een reizigersvaccinatiecentrum.

 

(Aan)betalingsvoorwaarden

De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom en dient zo snel mogelijk na bevestiging van de reis te worden voldaan. In de tussentijd bevestigen wij de hotels en doen wij de aanbetaling. Bij gebruik van een speciaal actietarief voor vluchten bedraagt de aanbetaling 50% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vliegtickets en luchthavenbelastingen. Het resterende bedrag moet uiterlijk 65 dagen voor de vertrekdatum zijn voldaan. Indien u boekt binnen 65 dagen voor vertrek, dient het volledige bedrag direct na ontvangst van de factuur te worden betaald. Pas na ontvangst van uw betaling kunnen wij de hotels, safari jeep, vluchten en gids voor uw reis bevestigen.

 

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering van de reis worden de volgende kosten in rekening gebracht:

– Tot 65 dagen voor vertrek: de aanbetaling  

– Van 65 tot 50 dagen voor vertrek: 50% van de reissom  

– Vanaf 50 dagen voor vertrek: 100% van de reissom  

Indien u een geldige reden heeft voor annulering, zal uw annuleringsverzekering de volledige kosten dekken. Als de kosten van de vliegtickets in de aanbetaling zijn opgenomen, bestaan de annuleringskosten uit het volledige bedrag van de vliegtickets plus het eerder genoemde percentage van het landarrangement. Bij wijzigingen na uw boeking kunnen wij € 150 wijzigingskosten in rekening brengen.

 

Wanneer wij gebruikmaken van de diensten van derden, zijn wij niet aansprakelijk voor fouten, tekortkomingen of schade die voortkomen uit hun handelen. Klanten wordt geadviseerd de voorwaarden van deze derden zorgvuldig te lezen. Annuleringen die in Tanzania plaatsvinden, vallen onder het Tanzaniaanse rechtssysteem. Dit betekent dat geschillen en rechtszaken die voortkomen uit annuleringen worden behandeld volgens de wetten en procedures van Tanzania.

 

Wijzigingen in de voorwaarden

World of Tanzania behoudt zich het recht voor om deze voorwaarden te wijzigen. Klanten worden tijdig geïnformeerd over eventuele aanpassingen.

 

Verantwoordelijkheden van de reiziger

Reizigers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de lokale wetten en voorschriften tijdens hun verblijf in Tanzania. Overtredingen kunnen leiden tot verwijdering uit de groep of andere gevolgen. 

 

Privacybeleid

World of Tanzania respecteert uw privacy en behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk. Wij verzamelen en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt, zoals het afhandelen van uw boeking.

 

Force Majeure

In geval van overmacht, zoals natuurrampen, politieke onrust of andere onvoorziene omstandigheden, zijn wij niet aansprakelijk voor het niet kunnen nakomen van onze verplichtingen. Wij zullen klanten zo snel mogelijk op de hoogte stellen van dergelijke situaties en de gevolgen daarvan.

 

De wegen in Tanzania / wat te doen bij pech onderweg. 

De wegen in Tanzania zijn vaak van mindere kwaliteit dan in Europa, wat kan leiden tot pech onderweg. Vervangend vervoer of garages zijn beperkt beschikbaar. World of Tanzania beschikt over een uitgebreid netwerk en eigen transportmanagers ter plaatse, zodat problemen meestal binnen 4 uur worden opgelost. U dient pech onmiddellijk te melden; na melding ontvangt u zo snel mogelijk een vervangend voertuig. Als de situatie langer duurt, ontvangen passagiers die geen gamedrive hebben kunnen maken een vergoeding voor de kosten van die reisdag.

 

Factureringen

Na bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur met de details van uw reservering. De aanbetaling van 50% van de reissom dient onmiddellijk te worden voldaan. Het resterende bedrag dient uiterlijk 65 dagen voor vertrek te worden betaald.

 

Reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u alle benodigde reisdocumenten: vouchers, e-tickets, bagagelabels en folders (indien beschikbaar).

 

Verzekeringen

Voor een uitgebreide reisdekking die aansluit bij uw persoonlijke behoeften, adviseren wij u om een reisverzekering af te sluiten.

 

Visum

U bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van het benodigde visum. Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Tanzania. Daarnaast heeft u een geldig visum nodig, dat u voor vertrek bij het Tanzaniaanse consulaat of bij aankomst in Tanzania kunt aanvragen. De kosten bedragen 50 USD of 50 EUR bij aankomst.

 

Naamcontrole

Controleer alstublieft zorgvuldig de namen van de reizigers op de factuur. Indien er binnen 3 dagen na ontvangst van de factuur nog een naam gewijzigd moet worden, zijn wij genoodzaakt € 125,- wijzigingskosten in rekening te brengen.

WorldofTanzania_logo

Ontdek de magie van dit betoverende land met onze op maat gemaakte reiservaringen en maak je klaar voor een onvergetelijke reiservaring in Tanzania.

Socials

Copyright © 2023 WorldofTanzania, Alle rechten voorbehouden.