Safari

Ontdek onze Safari's

Ga op een spannend safari-avontuur in Tanzania, de thuisbasis van de beroemde Big Five – leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Ontdek de wonderen van de Ngorongoro-krater, een UNESCO-werelderfgoed met adembenemende landschappen en een diverse fauna en flora.

Verken de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti National Park, waar de jaarlijkse migratie van wildebeesten plaatsvindt. Aanschouw de majestueuze kuddes olifanten in het Tarangire National Park en geniet van de schoonheid van het Lake Manyara National Park.

Onze safaris bieden ongeëvenaarde mogelijkheden om de Tanzaniaanse wildlife van dichtbij te ervaren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Sluit je aan bij ons op een onvergetelijke safari-expeditie en dompel jezelf onder in de grootsheid van de natuur.

Lake Manyara

National Park is een schilderachtig juweeltje gelegen in Noord-Tanzania. Bekend om zijn diverse flora en fauna en adembenemende schoonheid, biedt Lake Manyara een unieke safaribeleving. Het park staat bekend om zijn boom klimmende leeuwen, die je kunt spotten terwijl ze loungen op de takken van de acaciabomen. Naast leeuwen herbergt Lake Manyara ook olifanten, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en diverse vogelsoorten.

Tijdens het verkennen van de weelderige bossen, open graslanden en het glinsterende meer zelf, kunnen bezoekers genieten van wildritten, wandelsafari’s en vogelspotten.

Ngorongoro-krater

Een UNESCO-werelderfgoed, is ongetwijfeld een van de meest iconische safari-bestemmingen in Tanzania. Deze adembenemende natuurlijke wonder is een ingestorte vulkanische krater die een uniek ecosysteem heeft gevormd, met een ongelooflijke concentratie aan wilde dieren. Binnen de kratermuren kun je de beroemde Big Five – leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en neushoorns – tegenkomen. Andere dieren zoals gnoes, zebra’s, hyena’s en nijlpaarden gedijen ook in deze opmerkelijke habitat.

Ngorongoro-krater biedt onvergetelijke wildritten met adembenemende panoramische uitzichten, waardoor het een must-visit is voor safari-liefhebbers.

Serengeti National Park

Synoniem met de Grote Migratie, een van ’s werelds meest indrukwekkende natuurspektakels. Dit uitgestrekte savannelandschap vormt het decor voor miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen terwijl ze de vlaktes doorkruisen op zoek naar groenere weiden.

De Serengeti biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om dramatische rivieroversteken, interacties tussen roofdieren en prooidieren en de cyclus van het leven te aanschouwen. Naast de migratie is het park de thuisbasis van een overvloed aan wilde dieren, waaronder leeuwen, cheeta’s, olifanten, giraffen en talloze vogelsoorten. Wildritten, ballonsafari’s en begeleide wandelingen zijn populaire manieren om dit iconische park te verkennen.

Tarangire National Park

Een ondergewaardeerd juweeltje in Noord-Tanzania. Vernoemd naar de Tarangire-rivier die zijn grenzen overschrijdt, staat dit park bekend om zijn grote kuddes olifanten, baobabbomen en diverse vogelsoorten. Tijdens het droge seizoen trekt de rivier een overvloed aan wilde dieren aan, waaronder leeuwen, luipaarden, zebra’s, gnoes en buffels.

Bij het verkennen van Tarangire kun je unieke interacties tussen dieren waarnemen en het levendige ecosysteem dat gedijt in dit prachtige landschap bewonderen. Wildritten, wandelsafari’s en culturele bezoeken aan nabijgelegen Maasai-gemeenschappen zijn populaire activiteiten in Tarangire.

zebra in Tanzania
WorldofTanzania_logo

Ontdek de magie van dit betoverende land met onze op maat gemaakte reiservaringen en maak je klaar voor een onvergetelijke reiservaring in Tanzania.

Socials

Copyright © 2023 WorldofTanzania, Alle rechten voorbehouden.